Thank you!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown ...

Minimal Design

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown ...

Download high quality wordpress themes at top-wordpress.net

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown ...

Easy to use theme admin panel

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown ...

Archive for iulie 2010

Caracatita Paul e acum online! Intreab-o ce vrei si iti va raspunde! :)


Fara indoiala, caracatita Paul si vuvuzelele au luat fata fotbalistilor la acest turneu final de Cupa Mondiala. Caracatita prezicatoare ghiceste acum si pe internet.
Caracatita Paul e acum online! Intreab-o ce vrei si iti va raspunde! :)

Jocul caracatitei este facut la fel de simplu precum alege Paul castigatorii de la Cupa Mondiala.

Ii poti pune o intrebare si doua optiuni de alegere, iar aceasta se va muta in stanga sau in dreapta.

Dar lumea virtuala i-a adaugat si un bonus celebrei caracatite! Te poti razbuna pe Paul cu un pumn direct in figura, asta daca nu iti convine raspunsul primit!

*Site-ul este in limba spaniola pentru ca este realizat de o firma argentiniana.

Instructiunile de folosire sunt simple insa. Pui intrebarea in campul unde scrie: "Escribe aqui tu pregunta al pulpo paul. Apoi, cele doua optiuni din stanga si dreapta. "Escribe aqui la opcion A" si "Escribe aqui la opcion B". Apoi click pe butonul albastru pe care scrie "preguntar".

http://www.elpulpopaul.com/

Din nou trist...


Din pacate romanii au din ce in ce mai multe tangente cu stari de depresie . Foarte greu , pana si cei mai puternici dintre noi , reusim sa mai extragem resurse vitale noua pentru a putea trai in aceasta jungla periculoasa . Romania s-a transformat intru-un ocean de lacrimi , lacrimi reci varsate de patura saraca a acestei tari .Ma gandesc foarte mult la viitorul meu , la ceea ce o sa realizez pe aceste meleaguri , dar in ultima vreme am inceput sa ma limitez din ce in ce mai mult , visele mele marete de altadata acum micsorandu-si granitele si impingandu-ma sa traiesc intr-o lume inghetata si rapusa de tristete.Intr-o societate in care modele sunt oamenii cu bani , intr-o tara in care caracterul universal al tanarului roman este reprezentat de o anume Elena Basescu , ce de fiecare data ne consoleaza urandu-ne “succesuri” , esti iminent aruncat in stari de depresie si de mahnire , stiind ca in ziua de azi sunt promovate nonvalorile.Oare terbuie sa devenim inculti , oare trebuie sa nu stim cine au fost marii scriitori , marile valori ale acestei tari ca sa putem fi catapultati in varful societatii ? Unde e patriotismul de alta data ? defapt mai poti fi patriot intr-o astfel de tara , in care cu o suma mare de bani poti capata statul de intelectual sau chiar de mare erou.. pacat ca s-a ajuns aici intr-o tara ce in spatele problemelor cotidiene se ascund minini ale naturii , peisaje superbe si oameni cu un suflet mare..Stau si scriu , plang si nu stiu unde o sa ajung cu acest text , poate ar fi cazul sa inchiei , sau poate nu , poate vreau sa-mi aud sufletul cum geme …O sa ma lupt in aceasta jungla , o sa-mi sterg obrazul umed si apoi o sa continui sa visez , sa nu ma limitez si sa incerc sa uit definitia cuvantului ” depresie” . Noi , oamenii de rand , nu avem bani , dar avem dragoste , o bucurie ce poate tresari foarte usor in momentele frumoase prin care viata de conduce . Haideti sa nu suferim pentru oamenii ce detin puterea in aceasta tara .Pentru oamenii ce au trecut prin multe greutati ii sfatuiesc sa nu se mai streseze atat de mult pentru nimic , sa nu aiba limite , sa-si doreasca orice , iar pentru toti cei ce sunt in situatia mea , si abia s-au echipat pentru lungul drum pe care o sa-l traversam de-a lungul vietii sa strangem din dinti si sa aducem schimbarea de care avem nevoie…..va doresc multa sanatate si putere de munca..

Increderea in sine


Suntem oare in stare sa depasim provocarile vietii? Si toata lumea isi poate face viata fericita? Sunt doua intrebari frecvent puse cand vine vorba de studierea increderii in sine. Psihologul Smaranda Grosu, impreuna cu noi, a incercat sa gaseasca raspunsul acestor intrebari.

Ce este acesta incredere de sine? Definiitile sunt multe si destul de sofisticate. Dar putem cadea de comun acord asupra a cel putin uneia dintre ele: increderea de sine inseamna aprecierea si valorizarea propriei persoane. Mai exact: a avea o atitudine pozitiva - ne apreciem in tot ceea ce facem bun; suntem sigure de calitatile noastre - ne controlam viata si suntem in stare sa facem tot ceea ce dorim.

"Putem lua deciziile importane pentru noi, ne guvernam in mare parte viata. Lipsa acestei increderi de sine poate insemna senzatia unei lipse de putere, un sentiment de neajutorare si poate duce in final la o parere negativa despre sine, care va determina o dezapreciere din partea celorlalti. Acestea fiind semne clare ale unei viitoare depresii.

Increderea in sine este unul din fundamentele personalitatii noastre, un ax care sustine si ne influenteaza tot timpul. De cate ori nu facem ceva pentru ca n-am avut incredere in noi? De cate ori nu ne privam singure de ceva pentru ca nu am avut sufucient curaj? De ce nu este un anume el iubitul meu? Pentru ca nu am avut suficienta incredere in mine sa-i atrag atentia. Daca te regasesti in aceste exemple, este momentul sa hotarasti daca pe viitor vrei sa te transformi, sa resimti mai multa incredere in tine, pentru a trai astfel toate ocaziile minunate pe care le intalnesti si care te pot imbogati interior", spune Smaranda.

Multi sunt cei ce isi indeamna angajatii, prietenii si in general pe cei din jur sa aiba incredere in ei si sa promoveze acest concept. Dar cum poti promova o idee pe care toti cred ca o stiu, dar putini o pot defini? Construieste-ti increderea in tine. Desi nu se vorbeste de ea in nici o lege, increderea de sine are mari implicatii in viata fiecareia dintre noi. Incepe inca din copilarie si ne urmeaza toata viata; ne afecteaza toate deciziile, ne poate crea diverse conjuncturi, uneori formidabile - daca increderea exista - si asemeni unei gradini cu flori frumoase, are nevoie in permanenta de ingrijire.

Un exemplu in care poate fi intalnita aceasta este cariera. O persoana care urmeaza o cariera mai neobisnuita, cum ar fi o femeie ce devine pilot, sau urmeza o cariera impotriva dorintelor familiei, trebuie sa dea dovada de o incredere de sine foarte dezvoltata, sa poata lua decizii importante, chiar daca cei apropiati nu ii sunt alaturi.

Increderea in sine este cea care te ajuta atunci cand viata te dezamageste intr-un fel sau altul. Respingerile, dezamagirile si esecurile fac parte din viata noastra si trebuie sa gasim o cale pentru a le invinge. "Si poate ati observat ca in mod cert, nu sunt inutile. Intotdeauna ascund in profunzimea lor un mesaj important pentru viata noastra, iar scopul pentru care au aparut este tocmai de a descifra acest mesaj destinat noua", completeaza psihologul. O mare incredere de sine poate calauzi o persoana "fie ploaie, fie vant" si sa o ajute sa depaseasca toate piedicile intalnite in cale.

Increderea de sine: "vaccinul social"

Asa au numit-o specialistii. De ce? Pentru ca ea este singura care ii poate ajuta pe oameni sa mearga mai departe, indiferent de ce traiesc. Familia are un rol hotarator in definirea acestei incredereri. Primii ani din viata sunt cei in care fiecare persoana isi formeaza incredrea de sine.

Parintii cu incredere de sine foarte dezvoltata vor creste copii cu aceeasi calitate. Apoi urmeaza ca importanta, mediul in care copiii vor invata. Persoanele care au reusit sa-si cladeasca o incredere de sine puternica rar cad in patima viciilor, cum ar fi alcoolul, drogurile violenta sau crima. Fetele tinere care cred in ele rar raman insarcinate fara sa-si doresca acest lucru.

Increderea in sine ne da un mai bun discernamant asupra a ce traim. O mare incredere de sine nu poate fi transmisa de la o persoana alteia. Trebuie formata, oarecum mostenita de la cei langa care ai crescut. Sa inveti sa-ti rezolvi problemele, conflictele, sa stii sa comunici cu cei din jur, sa ai o parere buna, realista despre tine, sa fii intr-o buna relatie cu tine insati, nu poate fi decat bine pentru tine. Dar nu numai pentru tine, ci si pentru cei din jurul tau.

"Pentru ca este corelata cu posibilitatea de a-ti controla sau coordona viata, care este considerata o trasatura specific masculina, putem spune ca increderea in sine dezvolta partea masculina din noi. Ce presupune asta? Ca ne ofera posibilitatea de a ne simti in acest sens egale barbatilor, aceasta fiind egalitatea autentica a sexelor: in care noi ne dezvoltam in mod personal aspecte ce tin de pesonalitatea masculina - incredere, fermitate, hotarare, decizie, care desigur nu ne strica, iar ei isi pot dezvolta aspecte specifice personalitatii feminine : tandrete, un anumit grad de sensibilitate, empatie, rabdare, intelegere, discretie", incheie Smaranda.

Sursa:www.eva.ro

Da fitzuica mai depare!


Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro

Profu de fizica e DJ


Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro

Ne bucuram sa vedem oameni ce se distreaza indiferenet de varsta!

Despre Dextroza


Glucid prezent atat in regnul animal, cat si in cel vegetal si care este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este un glucid simplu (nu poate fi descompus in mai multe alte glucide). Alimentele contin rar glucoza libera (cu exceptia strugurilor), mult mai des glucoza inclusa in glucidele mai complexe (maltoza sau amidonul, de exemplu) care sufera actiunea enzimelor din tubul digestiv, fiind transformate in glucoza. Dar glucoza poate, de asemenea, sa fie sintetizata in cursul neoglucogenezei hepatice, suita de reactii chimice care transforma in glucoza lipidele si acizii aminati provenind din proteine si acidul lactic.

Despre L-Carnitina


-Carnitina este astazi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atat de catre sportivi, dar mai ales in prevenirea si tratarea unor afectiuni. Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, doi aminoacizi esentiali. In alimente se gaseste in special in cele de origine animala, dar si in unele plante, cum ar fi soia, insa in cantitati mult mai reduse.

Carnitina a fost izolata din carnea rosie la inceputul secolului 20 si apoi s-a reusit sinteza ei in laborator, insa rolul ei in organism nu a putut fi inteles decat in 1970, dupa care a fost introdusa pe piata sub forma de medicament si mai recent a fost reincadrata ca supliment nutritiv, fiind folosita in lumea sportului in special de catre culturisti, care au utilizat-o in ideea reducerii masei adipoase si pentru ameliorarea performantei fizice (in special in ceea ce priveste rezistenta la efort).

In medicina, carnitina este folosita datorita efectelor sale cardioprotectoare si datorita influentei benefice asupra profilului lipidic - efect de reducere a nivelului trigliceridelor si de crestere a nivelului colesterolului HDL (cel "bun"). De asemenea, s-a constatat ca L-carnitina are proprietati antioxidante. Acetil-L-carnitina, un derivat de carnitina a dovedit eficienta neuroprotectoare, fiind utilizata si in tratamentul maladiei Alzheimer.

Principalul mecanism al L-carnitinei in organism se refera la implicarea sa in metabolismul grasimilor. Toate tesuturile, cu exceptia creierului, utilizeaza acizi grasi cu lant lung pentru producerea de energie. In muschii striati si in muschiul cardiac, o contributie majora la producerea de energie o are beta-oxidarea acestor acizi grasi. Pentru ca acizii grasi sa ajunga in celula acolo unde vor fi metabolizati, si anume in interiorul mitocondriilor ("fabricile de energie" ale celulelor) este nevoie de L-carnitina care faciliteaza transportul acizilor grasi prin membrane. O alta funtie a L-carnitinei este de a elimina din mitocondrii acizii grasi cu lant scurt si mediu, care se acumuleaza ca urmare a metabolismului normal (dar si in cazul unor afectiuni) si care ar impiedica buna functionare a mecanismelor energetice.

Acel "L" pus inaintea cuvantului "carnitina" se refera la polaritatea chimica a substantei. Exista si D-carnitina, o varianta a acestei substante, pe care multi cercetatori o considera toxica pentru oameni.

L-carnitina a fost folosita cu succes ca tratament adjuvant in afectiuni cardiovasculare, cum ar fi angina pectorala, insuficienta cardiaca si in prevenirea aparitiei infarctului de miocard. Administrarea ei reduce severitatea simptomelor si in unele cazuri poate conduce la diminuarea dozelor din medicatia uzuala pe care o foloseste pacientul.

In cazul sportivilor, de performanta sau nu, suplimentare cu carnitina se bazeaza pe supozitia ca administrarea acestei substante ar putea sa accelereze transportul grasimilor in celule, ceea ce conduce la o oxidare mai rapida a acestora si astfel o scadere in greutate mai eficienta si o crestere a rezistentei la efort. De asemenea, se presupune ca prin eliberarea de energie din lipide, o parte din glicogenul muscular este economisit, ceea ce mareste timpul pana la aparitia oboselii musculare.

Pentru individul normal, 20-200 mg carnitina provenite din alimentatie si sintetizate in organism, sunt suficiente, insa pentru alte categorii e nevoie de doze mai mari.

Dozele optime de administare a carnitinei se incadreaza intre 2 si 6 grame si se recomanda sportivilor, celor cu probleme cardiovasculare si celor ce vor sa scada in greutate. In aceasta privinta, L-carnitina nu a dovedit efecte spectaculoase, insa in asociere cu regim alimentar hipocaloric si efort fizic se produce o cumulare a efectelor, cu o scurtare a timpului pana la obtinerea unor rezultate vizibile.

Au fost efectuate studii in care s-a administrat continuu cate 2 grame de carnitina zilnic si nu au fost observate nici un fel de efecte secundare. In cazuri izolate au fost remarcate simptome gastrointestinale usoare, cum ar fi crampele abdominale, greata sau diaree. Nu au fost raportate cazuri de toxicitate prin supradozare cu l-carnitina. Interactiunea carnitinei cu alte medicamente este rara, dar totusi este bine sa va sfatuiti cu o persoana avizata (medic, antrenor) inainte de a folosi acest supliment pe termen indelungat.

Sursa : http://www.doctor.info.ro
Dr. Serban Damian

Manipularea in cuplu


Manipularea este o tema incitanta pentru multa lume. De multe ori sau doar uneori, simti nevoia sa iti atingi scopul si sa o faci intr-un mod manipulant. Vorbim de o manipulare constienta, dar si de una naturala. De fapt, prin manipulare putem intelege crearea unei reactii adecvate din partea celuilalt sau a unui grup.

Cand persoana este partenerul de cuplu, atunci manipularea devine o problema a cuplului. Este un simptom a unor probleme sau o forma de manifestare a matricei de cuplu. Problema poate fi tratata in diferite moduri si nu intentionez un raspuns net in acest sens. Tu ce crezi? Hai sa creionam cateva observatii care poate te vor ajuta sa iti faci o imagine.

Manipularea este in primul rand o proba de inteligenta si presupune o cunoastere a modului de functionare al celuilalt. Dorinta unui raspuns corespunzator propriilor asteptari determina multe persoane sa apeleze la tot felul de variante. Cum sa obtin sumele corespunzatoare de la celalalt, cum sa-l fac sa ma iubeasca, cum sa fac una sau alta. Carti intregi, preocupari diverse par a spune: invata sa-ti atingi scopul, invata sa ai succes, etc. Carti raspandite (destul de departe de realitate in multe cazuri), care privesc elemente izolate ale unei realitati cu mult mai complexe decat elementele specificate in paginile citite.

Altii prefera variante mai irationale - vrajitori, mame de omizi si diferite regine, etc. Altii prefera sa lupte sa-si atinga scopul prin tot felul de intermediari care adera la cauza personala. Mai toti resimt situatia ca una de criza sau de lupta in care celalalt este un inamic in calea reusitei. Iar manipularea are acest temei - al "inamicului" pentru ca el nu asculta si nu poate fi convins sa coopereze prin "liberul arbitru".

Cert este ca manipularea atrage; manipularea este atat de raspandita incat nici nu iti dai seama ca manipulezi sau ca esti manipulata - intr-un sens larg s-ar putea spune ca si atunci cand iti alegi detergentul pentru spalat nu scapi de manipularea prin reclame sau alte forme.

Cand apelezi la manipulare? De obicei atunci cand simti ca altfel nu poti sa fii conforma cu celalalt, atunci cand simti ca nu poti obtine ceea ce iti doresti pentru ca celalalt se va opune sau este in dezacord cu tine. Ce motiv ai avea sa alegi un anume detergent? Ce motiv ar avea partenerul tau de cuplu sa fie de acord cu dorinta ta de a merge la opera sa asculti Wagner, cand lui ii place Bizet? Simti ca nu ai argumente pentru a-l convinge, simti ca nu ai puterea sa-l convingi de ceea ce vrei. Te simti un pic depasita de situatie si atunci este mai comod sa manipulezi.

O forma perfecta de manipulare este o propozitie de genul: tu chiar vrei sa mergem acolo? In mod normal, intrebarea: "Vrei sa mergem in locul X?" este o forma simpla de a cere ceva. Cand intervine aceasta sintagma, lucrurile chiar par a se schimba si intervine o sugestie destul de simplu de simtit - stiu ca ai zis ca vrei sa mergem, insa oare tu vrei cu adevarat lucrul acesta sau mai simplu este sa recunosti ca nu vrei sa mergem acolo? De fapt, propozitia aceasta in cele mai multe cazuri se rezuma la a afirma: eu nu vreau sa mergem acolo.

Modalitatea complicata de a spune acelasi lucru este sa il determini pe celalalt sa restructureze el situatia iar tu sa ai o imagine pozitiva - eu am vrut sa mergem acolo, tu insa te-ai razgandit. Exemplul acesta banal arata insa si altceva: ca exista un motiv pentru care nu poti sa spui lucrurilor pe nume si anume ca nu ai dispozitia sa faci un lucru, indiferent care ar fi acela.

Cum sa faci ca partenerul sa mearga cu tine la teatru cand el nu are disponibilitatea de a o face? O intrebare cu un raspuns destul de simplu: "ii spui ca tu vrei sa mergi la teatru?". Cum ar suna "dragule, vreau sa merg la teatru. Vii cu mine?". El ar face-o probabil daca va simti nevoia. Problema manipularii intervine atunci cand el nu vrea. In aceasta situatie, apare o practica frecventa care este santajul - "daca nu mergi cu mine la teatru inseamna cu nu ma iubesti" sau "numai prostii nu merg la teatru" sau alte variante care pot conduce la urmatorul declic: "eu nu vreau sa merg azi la teatru insa daca nu o fac va rezulta ceva negativ pentru mine". Cazul frecvent este cel in care consimtim sa facem ceva cu scopul de a evita o cearta.
Se poate trai astfel? Vrei sa traiesti astfel? De fapt, ce poate fi pozitiv? - raspunsul este destul de simplu: faptul ca iti atingi scopul. Ce poate fi negativ? - incapacitatea de a rezolva o problema altfel decat prin forta deghizata.

Manipularea este un semn al propriei slabiciuni. Ne simtim slabi in relatiile cu ceilalti si incercam sa-i manipulam. Atunci cand manipulam functionam in special prin temerile noastre si prin frica de a trai. Avem o nevoie disperata de celalalt si ne e teama sa fim noi insine lasand libertatea celuilalt de a fi el insusi.

Manipularea este si un semn al inteligentei sau al intuitiei. Cand gandim ce sa facem pentru a manipula ne folosim inteligenta. Faptul ca manipularea reuseste este un semn al capacitatii noastre de a rezolva situatiile sociale. Cand o facem in mod natural este un semn al intuitiei noastre. Faptul ca manipularea reuseste inseamna ca tu reusesti sa compensezi ceea ce este slabiciune si teama in tine prin inteligenta si intuitie. Daca reusesti sa identifici slabiciunile si temerile tale vei reusi sa depasesti nevoia de manipulare si sa mergi inainte acceptand drepturile celuilalt.

Si ce daca partenerul nu poate merge cu tine la teatru? O varianta ar fi sa mergi singura sau sa inviti vecinul de la etajul 111. Exista insa un motiv pentru care nu o faci. Care ar putea fi motivul? Sa presupunem ca motivul ar fi: ce ar spune lumea daca eu as iesi cu vecinul la teatru? Oare nu ar presupune ca imi insel partenerul? Dar acest rationament poate insemna si altceva - ca tu iti pui problema inselarii partenerului. Adica exista o teama in tine ca, intr-un anumit context, sa te simti atrasa de vecin. De asemenea, ar presupune sa investesti cu coordonate sexuale o piesa de teatru ceea ce, desi din punct de vedere logic este absurd, din punct de vedere al inconstientului, este un fapt perfect posibil.

Imi pare rau ca aceste randuri pot parea foarte incurcate. Dar ele exprima cam ceea ce se intampla in mintea fiecaruia atunci cand se afla in astfel de situatii. Manipularea este o solutie simpla care presupune multa inteligenta insa nicidecum nu este o solutie pe termen lung. Uneori este inerent sa apelam la manipulare insa, atunci cand devine un sistem de referinta, poate capata (sau masca) o problema a cuplului sau a persoanei care se foloseste de ea.

Sursa : http://www.eva.ro

Iubirea adevarata


A iubi este insasi legea vietii, asa cum reiese din articolul legea iubirii. Este una dintre cele mai sublime actiuni pe care o poate realiza o fiinta umana. Iubirea poate sa insoteasca toate celelalte acte fundamentale ale noastre. Daca invatam plini de iubire (cu pasiune) vom memora si vom intelege mult mai usor. Daca ascultam cu iubire, vom auzi mai multe si mult mai bine. Daca vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor capata o forta neinchipuit de mare. Daca vom adormi cu dragostea in suflet, somnul nostru va fi odihnitor si profund ca al unui copil. Daca vom gandi atunci cand suntem plini de iubire, gandurile noastre vor capata profunzime si stralucire. Gandurile care se cladesc prin iubire vor fi mai luminoase decat razele soarelui si mai patrunzatoare decat sagetile lui Arjuna.

Toate acestea si multe altele apara atunci cand iubirea este prezenta in fiinta noastra.

A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.

Dumnezeu este iubire. Cand facem loc iubirii in sufletul nostru, practci ii facem loc lui Dumnezeu insusi. Pentru ca iubirea sa poate intra in noi, egoul trebuie sa plece. Daca intra egoul, iubirea pleaca. Daca pleaca egoul, intra iubirea. Un om egoist nu va putea sa iubeasca. Egoul si iubirea se exclud reciproc, tot asa cum finitul nu poate sa se compare cu infinitul, tot asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina.

Cei mai multi se plang ca nu sunt iubiti. Multi imi spun: "L-am iubit din toata inima, iar el nu mi-a raspuns niciodata iubirii". Dar daca l-ai iubit cu adevarat, de ce suferi ca el nu te-a iubit? Nu stiti oare ca iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. Atat timp cat suferiti din cauza iubirii inseamna ca inca nu ati cunoscut iubirea adevarat.

Daca Dumnezeu ar conditiona iubirea Sa de dragostea noastra pentru El, am sucomba cu totii intr-o clipa.

Iubirea inseamna daruirre totala, inseamna uitare de sine. Si, asa cum se intampla in lumea spirituala, plina de paradoxuri,. abia atunci cand vom uita de sine vom incepe sa ne reamintim de SINE.

Atat timp cat tu ceri ceva in schimbul iubirii tale, inseamna ca nu ti-ai depasit egoul. Cum poate sa incapa nelimitatul in ceva limitat? Atata timp cat suntem egotici, iubirea noastra nu este iubire. Este altceva ce seamna cu iubirea, dar nu este iubire. Poate fi atractie sexuala, poate fi mila, poate fi respect, poate fi nevoia de a proteja sau de a fi protejat, dar nu este iubire. Pe toate acestea, noi le numim iubire, dar ele nu sunt altceva decat reflexe limitate ale iubirii nelimitate.

Sa invatam sa iubim cu adevarat, fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre. Ba din potriva, sa ne bucuram ca ni se permite sa manifestam iubirea. Par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este aproape de negasit. N-o mai intalnim nici in filme (nici macar in filmele de desene animate). Dar atata timp cat cineva o mai pomeneste si isi doreste din toata inima sa o manifeste, mai exista o speranta ca ea sa renasca. Iubiti-va din toata inima pe voi insiva si nu va fie rusine de aceasta iubire. Foarte multi oameni se urasc pe ei insisi, de cele mai multe ori fara un motiv real, doar din plictiseala sau o ignoranta crasa. Iubiti-va asa cum sunteti daca doriti sa va transformati. Nu asteptati sa va transformati pentru a ajunge sa va iubiti, pentru ca nimic nu poate fi transformat in bine, in lipsa iubirii.

"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insutui", dar cum sa-ti iubesti aproapele cand tu nu te iubesti pe tine insuti?

Asa cum te ingrijesti de propria ta viata, ingrijeste-te de viata tuturor si atunci viata ta va capata o dimensiune sublima.

Multi sunt de acord ca iubirea adevarata e minunata si ma intreaba cum sa ajunga la ea. Ea este deja in voi, nu exista nici o reteta magica a iubirii pure. Daruirea de sine, sacrificiul total, rugaciunea si Gratia Divina te vor conduce cu siguranta acolo unde doresti, dar trebuie sa doresti asta din toata inima ta, din tot cugetul tau si din tot sufletul tau.

Cel mai rapid caine din Univers!


Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

Psihologia Personalitatii


Multi studenti participa la primul lor curs de psihologie incitati de perspectiva de a învata totul despre personalitate - a lor sau a altora. Sunt deseori surprinsi si dezamagiti sa descopere faptul ca personalitatea este numai o parte a psihologiei, o mica parte a acesteia.
In introducerea, uneori densa si greoaie, a cursului de psihologie generala, poate, numai doua sau trei capitole din douazeci sunt dedicate subiectului care ar fi putut atrage interesul studentilor în acest domeniu. In schimb, citesc despre sistemul nervos, energii, perceptie, învatare, gândire, motivatie. De aceea, pentru a satisface aceasta curiozitate fireasca a celor care doresc sa cunoasca „misterele'' naturii umane este necesara elaborarea unui curs special dedicat psihologiei personalitatii.
Totusi, pentru a evita o noua dezamagire din partea cititorilor, trebuie facut un avertisment înca de la început: ,,Nu exista o singura teorie despre personalitate!", ci exista o multitudine de cai (teorii) de a studia personalitatea umana.
Nu exista o singura teorie, nici chiar cea mai bine cunoscuta (cea a lui Freud), la care sa te poti opri si sa ai certitudinea ca ai aflat raspunsul final la enigma personalitatii.
Veti afla în paginile care urmeaza o lipsa de consens între psihologi în ceea ce priveste natura personalitatii. Nu exista nici macar o singura conceptie a acestui subiect asupra careia toti sau macar cei mai multi psihologi sa fie de acord. într-adevar, este înca si mai dificil sa se cada de acord asupra definirii personalitatii decat asupra naturii si caracteristicilor ei. In schimb, s-au dezvoltat multe teorii si definitii asupra personalitatii explicate si aparate cu egala pasiune si convingere.
Vom discuta 18 teorii despre personalitate, fiecare cu un punct de vedere diferit.
Desi aceasta organizare de teorii va permite o prezentare mult mai plina de înteles a sistemelor individuale de personalitate, nu va va oferi un singur raspuns la întrebarea „Ce este personalitatea?”. Nu exista un raspuns potrivit sau, cel putin, nu înca. Complexitatea subiectului în discutie este evidentiata de varietatea încercarilor de a fi dezlegat. Ceea ce veti gasi în acest curs este o discutie a unora dintre cele mai bune raspunsuri oferite deocamdata. Cât despre care, dintre aceste teorii, reprezinta raspunsul cel mai bun, cine poate spune? Numai acele persoane deja angajate intelectual sau emotional într-o pozitie, si, astfel, probabil incapabile de a avea o perspectiva obiectiva pot raspunde acestei întrebari cu certitudine.
Scopul cursului nu e acela de a sugera ca una dintre aceste teorii s-ar putea dovedi a fi corecta si toate celelalte gresite. Nu e atât de simplu, faptul ca teoriile se opun una alteia nu indica neaparat ca sunt interpretate într-o directie gresita. Teoria oricui poate fi partial corecta sau, toate pot fi partial corecte, iar raspunsul final poate implica combinatia adevarurilor partiale într-o unica alta teorie.
Asadar, desi se poate întâmpla ca în cele din urma, nici una dintre aceste teorii sa nu fie suficienta pentru a întruchipa o explicatie completa, dar, pentru moment, ele reprezinta cel mai înalt grad de dezvoltare a partii psihologiei care încearca sa înteleaga personalitatea umana.
De ce sa studiem teorii despre personalitate ?
Tinând cont de faptul ca psihologia nu a ajuns înca la o singura definitie si teorie unica asupra naturii personalitatii, va întrebati de ce trebuie sa irosim efort si timp pentru acest curs? Ce valoare are pentru dumneavoastra studiul personalitatii?
Faptul ca teoreticienii nu ajung la o concluzie comuna nu înseamna ca diversele teorii sunt inutile. De exemplu, desi nu s-a ajuns la o definitie comuna pentru inteligenta, psihologii folosesc conceptul de inteligenta pentru a întelege si a face predictibil comportamentul uman. La fel se întâmpla si cu conceptul de personalitate.
Fiecare dintre teoriile personalitatii ofera diverse moduri de percepere a naturii umane - concluzii bazate pe anii de verificari si ascultare a oamenilor cu diversele lor probleme, observarea comportamentului lor în conditii riguroase de laborator. Aceste teorii au fost emise de persoane inteligente si cu mare capacitate de observatie, dupa ce au analizat atent persoanele din propriul punct de vedere teoretic.
Toti teoreticienii au ceva important, impresionant si provocator de spus despre natura fiintei umane. Faptul ca ei nu pot ajunge la concluzii comune, poate fi explicat prin urmatorii factori:
a)- complexitatea acestui domeniu;
b)- contextul istoric si personal în care a fost formulata fiecare teorie;
c)- psihologia este o stiinta noua.
Studiul personalitatii este un domeniu foarte nou al psihologiei, fiind initiat în 1930.
Prin noutatea si complexitatea sa personalitatea este un fascinant obiect de studiu. Nu poate fi considerat un subiect închis cu reguli definitiv delimitate. Dimpotriva, studiul personalitatii este în continua evolutie si e cel mai potrivit domeniu pentru cei carora le place provocarea de a explora arii necunoscute.
Astazi, interesul pentru personalitate este puternic. Într-un articol din Revista Anuala de Psihologie din S.U.A., în 1984, se afirma ca din anii '80 „a crescut cantitatea si calitatea teoriilor despre personalitate cât si atitudinea pozitiva în ceea ce priveste utilitatea efortului de a ajunge la aceste teorii".
Poate, exista si un motiv personal pentru a studia acest domeniu: curiozitatea asupra propriului comportament. Cum se explica felul în care actionam, gândim si simtim ? De ce un om reactioneaza într-un fel, iar altul în alt fel în aceeasi situatie? De ce o persoana e agresiva iar alta inhibata; una e curajoasa iar alta tematoare; una sociabila iar alta timida? De ce eu sunt într-un fel iar fratele/sora mea, desi suntem crescuti în acelasi mediu si avem aceiasi parinti, este altfel? De ce unii oameni au numai succes în prietenie, cariera, casatorie, în timp ce altii trec de la un esec la altul?
Nevoia de a ne întelege pe noi însine, de a întelege propriile motivatii si temeri este foarte puternica pentru fiecare din noi. Examinând diversele moduri de abordare a personalitatii ne dam seama ca a te cunoaste, presupune a cunoaste si întelege întreaga existenta.

In Japonia se asigura ca metroul e plin

Japonezii au angajati speciali care se asigura ca trenurile pleaca pline din statii


Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

Blonda a descoperit web-ul


Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro

Microsoft vs Java

Mama, tata, trebuie sa va fac o confesie: `Folosesc Java!`


Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

Cum functioneaza carbohidratii si care este raspunsul organismului la ei


Dupa cum am mai spus, carbohidratii se gasesc intr-o gama vasta si variata de alimente, de la cele mai virtuoase legume la cele mai obscene gogosi. Toti carbohidratii contin zahar. Insa acest zahar apare sub diverse forme si poarta diverse denumiri, cum sunt maltoza (zaharul din bere), zaharoza (zaharul de masa), lactoza (zaharul din produsele lactate) si fructoza (zaharul din fructe).

In pofida acestei similitudini, daca ai pofta de o gogoasa cu zahar n-o sa te multumesti cu broccoli. S-ar putea ca si reciproca sa fie adevarata, desi mai rar intalnim persoane cu o pofta nesatioasa de legume verzi. Dupa gust, e foarte usor sa va dati seama ce carbohidrati au cel mai mult zahar si care dintre ei il elibereaza mai repede. Este clar ca o tableta de ciocolata cu lapte elibereaza mai repede zaharul decat o tableta de ciocolata amaruie, un ananans decat un grapefruit sau o felie de paine alba de la supermarket decat un biscuite din cereale integrale.

Cu cat cantitatea de zahar este mai mare si cu cat este eliberata mai rapid, cu atat mai acuta este senzatia de usurare care ne cuprinde dupa ce ne-am satisfacut pofta de carbohidrati. Insa organismul nostru trateaza toti carbohidratii la fel; digestia este, in mare masura, procesul prin care organismul extrage zaharul din carbohidrati si il transforma in combustibil, pe care il ardem sau il stocam. Daca il ardem, e bine - inseamna ca suntem suficient de activi pentru a utiliza in mod eficient hrana consumata. Daca stocam putin combustibil, si asta e bine, cu conditia sa nu exageram. Combustibilul in exces stocat in organism poarta un nume pe care il stiti prea bine: grasime.

Digestia carbohidratilor incepe in gura, atunci cand mestecam mancarea si saliva incepe sa descompuna fiecare imbucatura in componentele sale chimice. Procesul de descompunere continua in stomac, prin contractiile peretilor acestuia si actiunea acizilor gastrici. Organismul nostru vrea sa ajunga la zaharul din carbohidrati, dar viteza acestui proces depinde de o serie de factori. In esenta, cu cat zaharul este mai putin legat de alte substante, cu atat mai repede intra in fluxul sangvin.

Concurentii carbohidratilor

Ce substante stau in calea zaharului? Fibrele sunt principalul factor care ii incetineste absorbtia. Iata de ce fulgii de ovaz instant sunt o alegere mai proasta decat cei nerafinati; acestia din urma au continutul de fibre intact, iar pentru ca stomacul sa ajunga la zahar, trebuie mai intai sa-l separe de fibre. Dupa ce au fost izolate, fibrele strabat nedigerate sistemul sigestiv; importanta lor in alimentatie consta tocmai in faptul ca incetinesc digestia. Practic, ele reprezinta un obstacol bun in aclea digestiei.

Acest lucru a fost dovedit, nu cu mult timp in urma, intr-un studiu stiintific in care jumatate dintre subiect au luat niste fibre cunoscute sub numele de psyllium, cu 15 minute inainte de pranz. Cealalta jumatate a mancat fara sa fi luat in prealabil fibre. In orele ce au urmat, primul grup a raportat senzatii mai reduse de foame decat celalalt. De asemenea, subiectii respectivi au mancat mai putin in tot restul zilei. Motivul este simplu: fibrele s-au amestecat in stomac cu hrana consumata, incetinind digestia. O digestie mai lenta a carbohidratilor inseamna mai putina insulina. Mai putina insulina inseamna o scadere mai putin dramatica a nivelului de zahar din sange. Iar mai putine suisuri si coborasuri ale nivelului de zahar din sange inseamna senzatii de foame mai reduse.

Fibrele nu sunt singurul lucru care incetineste digestia carbohidratilor. Si grasimea reduce viteza de acces la zahar a intestinului subtire. Iata de ce, in studiul efectuat asupra adolescentilor obezi, omleta s-a dovedit cel mai satisfacator mic dejun. S-au descoperit si alti factori care incetinesc digestia carbohidratilor si, prin urmare, pot fi benefici persoanelor care tin cura de slabire. Alimentele acide, cum sunt lamaia si otetul, scad viteza cu care se goleste stomacul, impiedicand cresterea brusca a nivelului de zahar din sange. Folositi-le cu incredere la salate si legume si bucurati-va de rezultate. Chiar si painea din plamada, desi nu contine multe fibre, este acida si incetineste digestia.

Raspunsul organismului

Dupa ce a fost maruntita in stomac, mancarea se indreapta catre intestinul subtire, unde este absorbita prin milioane de vase capilare, ajungand in fluxul sangvin. Odata ajunsa acolo, se indreapta catre ficat si toate celelalte zone ale organismului, in vederea utilizarii, depozitarii sau eliminarii.

Dar sa revenim la carbohidrati. Dupa cum am mai spus, toti carbohidratii contin zahar, sub o forma sau alta. Chiar si fainoasele nu reprezinta altceva decat lanturi de zaharuri; procesul de digestie rupe legaturile chimice pentru a pune moleculele de zahar la dispozitia organismului. Ceea ce ne preocupa pe noi este viteza cu care corpul nostru ajunge la zahar. Aceasta viteza nu este intotdeauna aceeasi.

Dupa ce zaharul a ajuns in sange, intra in functiune pancreasul: el detecteaza prezenta zaharului si produce suficienta insulina pentru a-l scoate din fluxul sangvin si a-l transporta catre organele care au nevoie de el sau a-l depozita pentru nevoi viitoare. La aceasta etapa, diabeticii au o problema: ei consuma aceleasi zaharuri ca toata lumea, dar din cauza insuficientei de insulina, acestea raman in fluxul sangvin. Insulina este "cheia" care descuie tesuturile si lasa zaharul sa patrunda.

Din fericire, pancreasul isi da seama de cata insulina este nevoie pentru a realiza acest proces. In cazul unei infuzii bruste de zahar, este necesara o cantitate apreciabila de insulina. Daca zaharul este absorbit mai lent, insulina este eliberata treptat. Iata un lucru esential in ceea ce priveste obezitatea: zaharul care se absoarbe rapid este daunator; cel cu absorbtie lenta este mai bun.

Care este motivul? Cand zaharul este absorbit incet, nivelul de zahar din sange creste treptat si apoi scade treptat, pe masura ce insulina isi face treaba. Scaderea lenta a nivelului de zahar din sange se traduce prin pofte mai putin insistente de alti carbohidrati. Poate va mai amintiti cum am definit hipoglicemia reactiva: senzatia de foame cauzata de scaderea nivelului de zahar din sange. Cand aceasta scadere este lenta, senzatia de foame este mai redusa.

Dar atunci cand detecteaza o crestere rapida a nivelului de zahar din sange, pancreasul pompeaza dintr-o data o cantitate mare de insulina, ca urmare, nivelul de zahar scade brusc. Insulina si-a facut treaba putin prea bine; zaharul scade atat de mult, incat simtitm nevoia de alti carbohidrati. Fireste, pentru a satisface atatea "reprize" de pofte, mancam mult mai mult decat este nevoie. Acest lucru duce la mai multa grasime, mai multa rezistenta la insulina, o foame mai puternica si o crestere in greutate: e un cerc vicios.

Prin urmare, pentru a nu manca mai mult decat are organismul nevoie, putem folosi doua strategii:

1. Sa mancam alimente (si combinatii de alimente) care maresc treptat nivelul de zahar din sange.2. Sa invatam sa anticipam hipoglicemia si s-o evitam, consumand gustari. Iata un detaliu esential: e nevoie de mult mai putina mancare pentru a preveni hipoglicemia decat pentru a o corecta.

Al treilea lucru pe care trebuie sa-l facem este sa invatam ce alimente determina cresterea cea mai rapida a nivelului de zahar din sange. La inceputul anilor `80, Dr. David Jenkins, impreuna cu o echipa de cercetatori canadieni, a conceput un mod de a evalua viteza si gradul in care o cantitate determinata de alimente mareste nivelul de zahar din sange. Aceasta scara a primit numele de indice glicemic. Lista cuprinde majoritatea carbohidratilor, de la zahar de masa, bere si paine alba la linte si spanac. Toate preparatele pe baza de faina alba au indice glicemic mare. Dintre acestea fac parte cele mai multe deserturi, diverse categorii de paine si produse de patiserie, dar si pastele fainoase. Orezul cu bobul decorticat face parte din acelasi grup. Anumite fructe tropicale au un indice glicemic relativ mare, ca si unele legume fainoase, mai ales cartofii si alte radacinoase. Regele tuturor zaharurilor, care mareste cel mai rapid nivelul de zahar din sange, este maltoza din bere. Acum intelegeti de ce marii bautori de bere au o burta impresionanta. Cresterea rapida a nivelului de zahar din sange in urma consumului de bere stimuleaza productia de insulina, favorizand stocarea grasimii in jurul taliei.

Indicele glicemic al alimentelor devine tot mai cunoscut si mai folosit, dar legatura dintre carbohidrati si obezitate mai comporta un aspect esential. Trebuie s aretineti faptul ca gradul in care creste zaharul din sange nu depinde doar de indicele glicemic, ci si de cantitatea de alimente consumata. De exemplu, morcovii, au un indice glicemic mare, dar densitatea carbohidratilor e relativ redusa. Prin urmare, va trebui sa mancati mai multi morcovi pentru a obtine aceeasi crestere a nivelului de zahar ca in urma consumului unei felii de paine alba.

Iata un exemplu: ganditi-va la alcool. Atunci cand bem o bautura alcoolica, nivelul de alcool din sange creste, iar cand depseste un anumit prag, ne simtim ametiti. Cand creste si mai mult, ne imbatam. Stim cu totii ca daca bem pe stomacul gol ne imbatam mai repede. Dar daca bem in timp ce mancam si avem stomacul plin, e nevoie de mai mult alcool pentru a produce acelasi efect. Bautura se amesteca in stomac cu mancarea, ceea ce incetineste absorbtia alcoolului in fluxul sangvin. Odata ce a ajuns in sange, alcoolul este transportat catre creier, unde produce senzatia de ameteala. Principiul este urmatorul: cu cat alcoolul este absorbit mai incet, cu atat mai putin ne afecteaza.

Acum haideti sa vedem ce se intampla cand mancam carbohidrati, de exemplu - paine. Daca mancam paine alba, absorbim numai carbohidrati, fara fibre. Este ca si cum am bea pe stomacul gol. Stomacul ajunge la amidon fara a fi nevoit sa-l separe mai intai de fibre. Prin urmare, painea se va transforma rapid in glucoza - zaharul din sange - si determina o infuzie brusca de insulina, ceea ce reprezinta mult-temuta crestere si apoi descrestere a nivelului de zahar din sange si poftele de mai tarziu. A manca paine alba este ca si cum ai bea alcool pe stomacul gol; a manca paine din faina integrala este ca si cum ai bea in timp ce mananci.

Fibrele sunt acea parte a cerealelor care nu este absorbita in fluxul sabgvin, ci este eliminata sub forma de deseuri. Desi nu sunt absorbite, rolul fibrelor in procesul de digestie este unul usor de inteles: ele asigura functionarea eficienta a colonului. Lipsa fibrelor din alimentatie este unul dintre motivele pentru care constipatia a devenit o problema des intalnita.

Ca urmare, fibrele se afla pe lista factorilor ce incetinesc absorbtia zaharului si a fainoaselor, alaturi de grasimi, proteine si aciditate. Ca sa nu ne "imbatam cu carbohidrati", fiecare masa trebuie sa contina unul sau mai multe dintre aceste alimente. Alegand alimentele si combinatiile de alimente potrivite si luand gustari la momentul oportun, puteti sa preveniti hipoglicemia si, ca urmare, sa va controlati greutatea fara a fi nevoie sa va cenzurati poftele alimentare.

Carnea nu mai e cancerigena daca e consumata cu cartofi


Daca e vara, e vremea gratarelor. Din pacate, insa, studiile recente au aratat ca acestea sunt potential cancerigene. Din fericire, o alta cercetare realizata in Australia vine cu o soloutie: consumata cu cartofi, carnea facuta pe gratar nu mai e cancerigena.

Mai precis, amidonul continut de cartofi anuleaza riscul de cancer pe care il presupune carnea rosie, au decoperit cercetatorii de la Universitatea Adelaide Flinders.

Acelasi amidon, care se pastreaza si in urma gatirii, este continut de fasole, banane verzi, orez si paste, relateaza ninemsn.com.au. Interesant este ca pastele si cartofii incalzite si apoi racite au si mai mult amidon, fiind cu atat mai benefice.

Recent, mai multe studii au aratat ca riscul de cancer colorectal creste pe masura ce consumam mai multa carne rosie. Iar acest amidon continut de cartofi are o actiune benefica tocmai asupra colonului.

Concluziile au fost trase in urma unui experiment, in cadrul caruia doua grupuri de rozatoare au fost hranite, pe de o parte doar cu carne rosie, celalalt grup primind si alimente bogate in amidon. Cand li s-a verificat colonul, s-a observat ca soarecii din grupa celor care consumasera amidon erau mai sanatosi, acesta nefiind afectat ca in cazul primei grupe.

Specialistii avertizeaza ca un consum mai mare de 500 de grame de carne rosie gatita (sau 700 - 750 de grame de carne rosie macra) pe saptamana deja creste riscul de cancer colorectal. In plus, tot ei avertizeaza sa reducem consumul de carne procesata, precum salamul, carnatii, sunca etc.

Sursa :www.ziare.com

Intrebari si raspunsuri!


Scopul acestui site este de a te ajuta sa afli tot ceea ce te intereseaza , orice intrebare isi gaseste aici si raspunsul.Te asteptam aici cu problema ta , ce cu siguranta isi va gasi rezolvarea , cu ajutorul nostru , al comunitatii create pe acest blog.