Thank you!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown ...

Minimal Design

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown ...

Download high quality wordpress themes at top-wordpress.net

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown ...

Easy to use theme admin panel

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown ...

Archive for iunie 2010

Capsuna


Cu totii stim ca gustul capsunilor este delicios, dar sunt de asemenea si foarte hranitoare si ar trebui, in mod ideal, sa faca parte din dieta zilnica a oricarei persoane.

Va veti bucura de cateva dintre avantajele capsunilor, daca le consumati in mod regulat si partea buna este ca ele sunt unele dintre cele mai delicioase fructe.

Se recomanda de catre specialisti ca fiecare persoana sa consume cel putin 5 legume sau fructe proaspete zilnic, dar din nefericire, majoritatea oamenilor nu se apropie nici pe departe de aceasta cifra.

Adaugand la dieta dvs. capsuni proaspete, fie ele in salate, sosuri sau ca atare, ele reprezinta o cale minunata de a asigura organismului si sistemului imuntar intariri puternice.

Capsunile contin o gama larga de nutrienti, vitamina C fiind in topul acestora. Contine de asemenea si fitonutrienti si antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi. Aceste proprietati antioxidante se cred a fi legate de culoarea rosie stralucitoare a capsunilor.

Pe langa vitamina C, capsunile sunt si o excelenta sursa de vitamina K si mangan, precum si acid folic, potasiu, riboflavina, vitamina B5, vitamina B6, cupru, magneziu si acizi grasi omega-3.
Intrebuintarile capsunilor
Capsunile se afla printre cele mai complexe fructe proaspete. Din nefericire, sunt extrem de perisabile. Cumparati capsuni proaspete numai cu cateva zile inainte de momentul in care le consumati.
Atunci cand este sezonul lor acest lucru chiar nu va va crea probleme. Dar in celelalte perioade ale anului poate fi necesar sa cumparati capsuni congelate care isi pierd majoritatea proprietatilor nutritive, daca nu chiar pe toate.

La standul cu fructe alegeti numai capsunile durdulii, nemucegaite si de culoare rosu aprins. Spre deosebire de alte fructe, capsunile nu continua sa se coaca dupa ce sunt culese, deci fiti sigur ca le-ati ales pe cele mai coapte, cele mai rosii si acestea va vor delecta cu cel mai bun gust si cel mai mare nivel de nutrienti.

Multi considera ca o capsuna de marime medie este mai dulce si mai aromata decat una mare. Cand cumparati capsuni preambalate asigurati-va ca nu au fost ambalate prea strans, astfel incat sa riste sa fie zdrobite.

Capsunile sunt bogate in vitamine si minerale, putine calorii, dulci, usor de gasit si usor de preparat. Daca incercati sa slabiti, sa mancati sanatos, sau ambele, capsunile pot fi raspunsul la rugaciunile dvs. “dietetice”.
Capsunile sunt bogate in antioxidanti

Ati mai auzit acest lucru, dar o dieta bogata in legume si fructe va ajuta in combaterea bolilor cardiovasculare, cancerului si previn sau intarzie aparitia multor efecte ale imbatranirii.

Cercetatorii au descoperit ca nivelul ridicat de antioxidanti din capsuni poate ajuta la neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi din sistemul dvs., ajutand in acelasi timp organismul sa isi repare tesuturile, dandu-i acestuia un surplus de vitamina C.
Capsunile ajuta la combaterea bolilor de inima, infarcturilor si bolii Alzheimer
O portie de capsuni va asigura 210 mg de potasiu, un mineral care ajuta la reglarea electrolitilor din corp, diminuand riscul atacurilor de inima si infarcturilor.

Capsunile sunt de asemenea bogate si in esteri ai acidului folic, ingredienti cheie in producerea celulelor rosii ale sangelui si posibili adjuvanti in intarzierea instalarii bolii Alzheimer.
Capsunile sunt pline de vitamine si minerale

Preponderente sunt vitaminele B2, B5, B6, vitamina K, cupru si magneziu. Mai contin si acizi grasi omega-3. Toate acestea cu numai 45 de calorii per 7 capsuni de marime medie.

Si nu numai atat, dar fibrele din capsuni, cca 12% din DZR, ajuta la absorbtia nutrientilor, inhiba producerea colesterolului din ficat si ajuta la stabilizarea glucozei din sange.
Cea mai buna metoda de a consuma capsuni pentru sanatatea dvs.

Desi capsunile pot fi incluse in diverse salate, aperitive si deserturi, pentru a obtine cat mai multe beneficii de la ele incercati sa le consumati crude, nepreparate si fara adaosuri.

Deoarece contin doza zilnica recomandata de vitamina C cand sunt servite crude, incluzand cateva capsuni in portia de cereale de dimineata, va faceti un mare favor pentru talia dvs. la un cost extrem de scazut.
Mai mult decat un produs al verii, capsunile pot fi gasite in orice supermarket si piata in orice moment al anului.

Capsunile proaspete pot fi facute piure cu un blender si amestecate cu un iaurt simplu sau cu lapte degresat pentru a obtine o bautura racoritoare si sanatoasa.

Puteti sa mancati si capsuni taiate felii care au fost lasate la macerat cu un indulcitor artificial in caz ca doriti un desert racoritor.
Cea mai buna metoda sa pastrati capsunile

Cea mai buna metoda sa pastrati capsunile este prin scoaterea lor din punga in care le-ati cumparat si punerea intr-un vas incapator care se sigileaza cu un ambalaj de plastic.

Nu spalati capsunile inainte de refrigerare, expunerea la umezeala si apoi frig determinand aparitia mucegaiului.

Daca puteti, pastrati-le codita si frunzulitele pana in momentul cand sunteti gata sa le preparati. Capsunile sunt bune daca le consumati in timp de 4 zile de la cumparare, nu mai mult.

Desi tipurile moderne de capsuni sunt mai rezistente la lovituri, culturile locale sunt mai proaspete, mai putin lovite si mai aromate.

Capsunile sunt un regal pentru simturi, dar sunt si bune pt. dvs. Nu contin grasimi saturate, colesterol si sodium, sunt dulci intr-un mod natural si nu au calorii multe.

Adaugandu-le in alimentatia dvs. veti da startul unei diete echilibrate si sanatoase si mai ales nedureroase.

Sursa: http://www.medicina-naturista.ro

Politica...


"Marii criminali ai omenirii nu sunt marii dictatori ci mizeriile umane care ne doresc libertatea deplina de a fi sclavii lor"
Sorin Cerin
Am ales sa deschid complexa tema reprezentata de politica printr-un citat celebru ce imi strapunge ca o sageata sufletul de fiecare data cand il recitesc .
Ne nastem ca sa fim condusi ,ne nastem ca sa fim umiliti , ajungem maturi si devenim revoltati pe conducerea tarii in care traim . Am ajuns cu totii scarbiti de politica ,am ajuns sa ne uram tara, am ajuns sa o criticam atat de des , am ajuns sa ne dorim sa plecam din ea, momiti de castigurile mai mari din Strainatate .Si de ce toate aceste lucruri , din cauza unor oameni dorinci de imbogatiri rapide ce ne conduc aratand totala lipsa de respect pentru populatie?
Inca mai traiesc eroi din al Doilea Razboi Mondial,cum ai putea sa privesti in locul lor situatia din aceasta tara stiind ca s-a imbibat pamantul de sange atunci pentru binele celor ce urmau sa vina pe aceste meleaguri. Ne-au murit parinti , frati , surori la revolutie ca acum sa ne dorim sa uitam de Romania .Nu sunt aici sa critic conducerea tarii , mereu a fost asa , sunt aici ca sa va critic pe voi , cei ce sunteti scarbiti de aceasta superba tara,o sa va numesc mizerii venite fara scop in aceasta lume.

Cum incepi o dieta


Cu totii ne uitam uneori in oglinda si constatam ca fie ne-am ingrasat foarte mult fie am slabit si apare iminent dorinta de a schimba ceva in modul nostru de viata.Spunem "gata de luni ma apuc de regim " si intrebam imediat rudele sau prietenii nostrii ,ce au mai avut tangente cu astfel de provocari,despre ce regim ni s-ar potrivi.De la astfel de persoane auzim si de miraculoasele cure cu "supa de varza" , cu un fruct pe zi sau cine stie ce alte combinatii lipsite de orice logica .Pentru inceput ,voi , cei ce vreti sa va apucati de un regim trebuie sa dobanditi macar anumite cunostine de baza din domeniul nutritiei.Astfel trebuie sa stiti care sunt nutrientii principali ,vitaminele si mineralele indispensabile corpului uman ,ce sunt fibrele , ce inseamna un corp hidratat sau care sunt produsele din comert ce au in componenta lor substante toxice.
Acestea fiind spuse sa incepem cu primul pas :
1.Documentarea
Proteinele

Organismul unei persoane sanatoase, care nu este supraponderala , contine 17% proteine. Doar apa este cea care ocupa un procent mai ridicat in organism. Proteinele sunt raspandite in muschi, oase si cartilagii, piele, lichide ale corpului si in toate organele interne, cum ar fi inima, ficatul, rinichii si creierul.

Proteinele pot fi descrise ca substante nutritive constitutive ale organismului. In procesul de digestie proteinele din alimente sunt transformate in aminoacizi. Organismul apoi separa si foloseste aminoacizii in diferite scopuri. O parte vor fi folositi pentru cresterea si producerea de noi proteine necesare organismului, o alta parte vor fi folositi la refacerea tesuturilor din corp, iar restul vor fi transformati in hormoni, anticorpi si enzime.

Proteinele se gasesc in carne, peste, oua, lapte si alte produse lactate, precum si in semintele de plante: nuci, boabe de fasole, mazare si cereale. Deoarece oamenii apartin regnului animal, proteinele provenite din surse animale – oua, lapte, carne de pui si peste – pot fi asimilate mai rapid decat cele din surse vegetale, asa incat este foarte important ca vegetarienii sa-si obtina necesarul de proteine din seminte de soia, nuci, faina de grau sa de seminte de bumbac, deoarece acestea contin proteine din clase superioare.

Desi proteinele insumeaza un procentaj ridicat din compozitia organismului, nu rezulta ca trebuie sa formeze cea mai mare parte a alimentatiei. Din punct de vedere procentual, o alimentatie echilibrata ar trebui sa contina 15-20% alimente bogate in proteine. Deoarece procentajele sunt greu de estimat in acest fel, este mai usor sa exprimam consumul zilnic necesar in grame. Un adolescent are nevoie de aprox 70-100 mg proteine pe zi, iar o femeie adulta 30 g proteine pe zi.

Carbohidratii

Carbohidratii reprezinta o sursa de energie furnizata de mancare. Exista 2 tipuri de carbohidrati degradabili – amidonul si zaharul – care se gasesc in aproape toate alimentele naturale, cum ar fi cerealele, fructele, legumele, laptele. Astfel, carbohidratii formeaza probabil cea mai mare parte a unei alimentatii zilnice. Plantele depoziteaza amidonul ca pe niste rezerve proprii de hrana, deci semintele si cerealele, ca graul, porumbul sau orezul, mazarea si cartofii, sunt surse bune de amidon. Painea si pastele, alimente bogate in carbohidrati, sunt produse obtinute din cereale.

Zaharul desi are o valoare nutritiva redusa, este un element necesar organismulu. Zaharul “arde” impreuna cu grasimea, pentru a produce energie. Problema alimentara apare deoarece termenul “zahar” este asociat cu zaharul alb, fololosit pentru indulcirea bauturilor, prajiturilor, biscuitilor, budincilor si a altor produse. Acest tip de zahar este rafinat, iar in timpul procesului de rafinare isi pierde aproape toata valoarea nutritiva. De aceea specialistii recomanda ca acest zahar sa fie consumat cat mai rar posibil.

Grasimile

Ca si carbohidratii, grasimile sunt o sursa de energie si, in general, furnizarea energiei este mai constanta. In plus, o data supuse procesului de digestie, o anumita cantitate de grasime va fi depozitata in “depozitele de grasime” din organism, situate sub piele si in jurul catorva organe importante, cum ar fi rinichii, inima si ficatul. Aceste depozite apara organismul impotriva frigului si protejeaza oasele si organele interne impotriva ranilor. Contrar unor teorii la moda, o anumita cantitate de grasime ce invaluie organismul este esentiala pentru pastrarea sanatatii.

Aproape toate alimentele contin grasimi, cu exceptia fructelor si legumelor. Produsele animale – carne, untura, produse lactate – contin asa-numitele grasimi saturate.

Vitaminele si mineralele

Vitaminele si mineralele sunt componenete vitale ale unei alimenatii echilibrate, dar se deosebesc de substante nutritive, iar functia lor este si ea putin diferita. Vitaminele si mineralele se gasesc in alimente care sunt surse principale de proteine, carbohidranti si grasimi.

Un consum echilibrat de proteine, grasimi si carbohidrati, provenit in cea mai mare parte din alimente naturale, contine in general toate vitaminele si mineralele necesare sanatatii zilnice. Vitaminele si mineralele sunt distruse prin rafinare ssi procesare, dar si prin gatit; de aceea este necesar consumul zilnic de fructe si legume crude.

Fibrele

Fibrele sunt elemente importante ale unei alimentatii echilibrate, deoarece contribuie la eliminarea matrialelor nefolositoare din organism. Acestea maresc volumul de mancare consumata, incetinind trecerea sa prin intestin si lasand substantelor nutritive timp pentru a fi extrase si absorbite.

Fibrele provin din tesutul structural al plantelor, cunoscut ca celuloza, deci se gasesc doar in legume. In urma rafinarii cerealelor, celuloa - sau fibra alimentare – este adesea inlaturata. Principalele surse de fibre sunt faina integrala, din care se pot obtine paine sau paste, cerealele integrale pentru micul dejun, orezul brtun si majoritatea

Fluide esentiale

Apa nu este o substanta nutritiva: nu are valoare energetica si totusi are un factor important al alimentatiei echilibrate. Intr-adevar, avem nevoie de mai multa apa decat de orice alta substanta nutritiva.

Apa este necesara pentru mentinerea compozitiei corpului si pentru circulatia substantelor nutritive in organism, insa este importanta si din alt motiv. In urma reactiilor chimice din organism care transforma alimentele in energie, grasime sau tesut nou, rezulta si materiale nefolositoare. Aceste toxine trebuie eliminate din organism , altfel devin periculoase, si ele sunt eliminate prin apa, fie sub forma de transpiratie, fie prin urina. Oamenii trebuie sa consume aproximativ 3 litri de apa pe zi. Aceasta depaseste cu mult cantitatea de apa continuta in bauturi – ceai, cafea, etc. – insa multe alimente contin o a numita cantitate de apa, deci apa este preluata si din alimente.

Addicted..

Nu comentez pentru ca si eu am avut inclinatii spre astfel de jocuri in trecut si ma tem ca as fi reactionat cam la fel:)


Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

Hai să râdem!


Uneori ne saturam sa fim deprimaţi , trişti si simţim nevoia ca cineva sa ne readucă un strop de bucurie..aici intervenim noi si vrem sa devenim sursa voastră de binedispunere.Aici e locul unde vom vorbi despre muzica , filme , vom rade mult încercînd sa uităm de grijile si probleme cotidiene .

Romania, te iubesc!


Constat cu parere de rau ca a devenit ceva "la moda " sa critici Romanaia. In caz ca nu o faci poti fi inclus cu usurinta in acea patura destul de larga a romanilor inzestrati cu un umil IQ subunitar.Ma uit la cei ce reprezinta viitorul tarii , ma ingrozeste acel snobism,toti asteapta sa devina majori si sa plece in tarile mult mai dezvoltate ale Batrânului Continent , desigur nu pentru a devenii cunoscuti oameni de stiina sau cine stie ce mari personalitati ci pentru a le culege roadele vecinilor nostrii:) .
Astfel voi incerca pe acest blog sa pun in lumina latura frumoasa a tarii noastre , acea latura ce cu siguranta ne va reda mandria ca suntem romani.

Proprietatile marului



Cunoscut inca din Antichitate ca un fruct divin, marul a fost introdus in cultul adorarii unor zeitati. Pe parcursul timpului, el a ajuns sa fie unul dintre cele mai comune fructe, fiind prezent pe masa fiecaruia dintre noi. Marul este inzestrat cu o multitudine de insusiri: gust bun, aspect placut si substante nutritive foarte sanatoase.

Continutul redus de calorii si numeroasele fibre pe care le contine, fac ca marul sa reprezinte un adevarat izvor de sanatate si vitalitate. Datorita proprietatilor sale, acesta are un rol important in prevenirea unor probleme de sanatate si ajuta la prevenirea unor boli cauzate de scaderea imunitatii organismului.

Proprietati
Fibrele ce intra in componenta marului ajuta la reducerea colesterolului si la prevenirea unor boli cancerigene. Potasiul, un alt element continut de acest fruct, este un adjuvant in reglarea tensiunii arteriale, iar substantele nutritive antioxidante reduc riscurile aparitiei cancerului de colon si ficat. De asemenea, persoanele care consuma mere in mod regulat prezinta un risc mai scazut de imbolnavire de cancer la plamani. Sursa importanta de flavonoizi (alaturi de ceapa si ceai verde), marul are actiune antioxidanta, reusind sa reduca afectiunile cronice sau degenerative. Substantele continute de coaja ajuta la amplificarea actiunii vitaminei C asupra intregului organism.

Beneficii
Bogate in vitaminele A, B1, B2 si C, dar si in substante nutritive, precum magneziu, fosfor, fier si potasiu, merele au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre. Astfel:

* reduc colesterolul;
* asigura un bun tranzit intestinal;
* previn bolile cardiovasculare;
* intaresc oasele;
* previn ateroscleroza;
* ajuta organismul sa inlature efectele poluarii si ale fumului de tigara din plamani;
* confera elasticitate si fermitate pielii;
* au efect exfoliant pentru ten;
* previn accidentele vasculare cerebrale;
* mentin glicemia la nivel normal;
* previn osteoporoza;
* scad riscul formarii calculilor urinari;
* inlatura obosela si starea de nervozitate;
* protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete;
* previn diareea si constipatia.

Atentie!
Spalati bine merele inainte de consum si aveti grija de unde le cumparati! Alegeti doar mere cultivate organic, deoarece, daca au fost stropite, ele pot retine pesticide. Aceste ingrasaminte pot afecta functiile ficatului si celulele sistemului nervos.
Indicatii terapeutice
Merele pot fi servite ca atare, coapte, fie sub forma de compot, jeleu sau sos. Pulpa sau sucul de mere au un efect antioxidant mai scazut decat fructul ca atare, deoarece substantele responsabile cu acest efect se gasesc mai ales in coaja fructului. Bine cunoscut este si otetul de mere. Acesta ajuta la mentinerea sanatatii, insa are rol important si in tratarea anumitor afectiuni:

* Combate reumatismul – se ia cate o lingura de otet de mere cu miere de trei ori pe zi, timp de trei luni (are efect antiinflamator asupra articulatiilor si cartilagiilor).
* Ajuta in curele de slabire – dimineata, pe stomacul gol, se bea un pahar de apa in care s-au dizolvat doua lingurite de otet de mere (stimuleaza pierderea in greutate).
* inlatura anemia – inainte de fiecare masa se ia o lingurita de otet de mere amestecat cu putina miere (stimuleaza pofta de mancare si ajuta la asimilarea fierului si a substantelor hranitoare din mancare).
* Combate migrenele – se maseaza fruntea si ceafa cu putin otet de mere sau se face o infuzie usoara.
* inlatura efectele indigestiei – se bea inainte si dupa masa cate un sfert de pahar de apa in care s-a diluat putin otet de mere.


Consumul unui mar pe zi ajuta la scaderea nivelului de colesterol si reduce riscul imbolnavirii de cancer la plamani.
Pectina din coaja marului inlatutra mirosul neplacut de ceapa sau usturoi.

Sursa: http://farmaciata.ro
Andreea Clucerescu
Consultant: Dr. Laura Margareta Bara
Consultant nutritie

Ce este sanatatea?



Imi este foarte greu să fac o scurtă introducere despre ceea ce reprezintă sănătatea in viata mea , este un domeniu atat de complex si complicat...O să plec de la un citat celebru rostit de istoricul englez Thomas Fuller "Sanatatea nu este pretuita pana cand nu apare boala " . Sănătatea înseamnă deci mult mai mult decât absenţa bolii, a anormalităţii fizice şi are un sens mult mai larg, multidimensional, pe mai multe planuri: fizic, psihic şi social. Este vorba deci despre un concept superior, cu un larg orizont, care nu poate fi separat de mediul social, de condiţiile social-economice în care oamenii trăiesc şi muncesc. Numai societatea în care totul este consacrat bunăstării omului poate conferi condiţiile optime pentru apărarea şi promovarea sănătăţii.Gasim pe internet mii de pagini scrise cu rolul de a descrie anumite boli , mii de pagini cu tratamente pentru combaterea acestora , vedem prin noi niste fiinte ce sunt condamnate la moarte de aceste afectiuni .Traind in secolul vitezei, mereu preocupati de munca si de griji, uitam adesea de sanatatea noastra. Dupa un timp insa, constatam ca suntem stresati, obositi sau bolnavi, lipsiti de entuziasm, bucurie sau pofta de viata, iar boala nu intarzie sa apara.
E mult mai simplu insa sa previ decat sa tratezi. De aceea ar trebui sa avem mai multa grija de noi, sa incercam sa creem un echilibru in tot ceea ce facem.
Sanatatea inseamna viata, bucuria de a trai, bucuria de a iubi, comuniunea noastra cu natura, verdele ierbii, puritatea apei si albastrul infinit al cerului…

Totul....


Pentru inceput simt nevoia sa realizez o scurta introducere despre ceea ce vrem sa transmitem prin intermediul acestui blog .Principalul cuvant in jurul caruia ne desfasuram este "totul" , da stiu pare o nebunie , cum poate cineva sa stie totul ? In spatele acestui blog suntem cateva persoane dornice de munca , dar suntem doar "cateva" si chiar daca avem cunostinte destul de bogate in diferite domenii din nou putem spune cu siguranta , ca nu stim "totul" .Aici intervine si ideea noastra , noi vrem sa dezbatem diferite teme pe care le putem dezvolta cu ajutorul vostru ....Daca fiecare roman ce utilizeaza internetul ar aduce pe acest blog o informatie , daca fiecare dintre acestia ar veni cu un argument cu o propunere , ganditi-va ca am reusi sa abordam exhaustiv aproape orice problema . Devenim asfel o cumunitate , devenim un grup de oameni dornici de a dobandi cat mai multa informatie .Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ajutam , sa respectam si astfel vom primi si noi raspuns la problemele ce ne framanta .Odata cu rostirea acestor cuvinte incepe si drumul nostru in aceasta lume virtuala , drum ce sparam sa fie cat mai lung si mai lipsit de probleme.

Publicitate

Pentru a va oferi cea mai buna solutie de publicitate va rugam sa ne oferiti cateva informatii despre ceea ce doriti sa promovati, perioada, bugetul pe care il aveti la dispozitie.

In cel mai scurt timp revenim cu o oferta personalizata.


























Your Name :
Your Email :
Subject :
Message :
Image (case-sensitive):