Glucid prezent atat in regnul animal, cat si in cel vegetal si care este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este un glucid simplu (nu poate fi descompus in mai multe alte glucide). Alimentele contin rar glucoza libera (cu exceptia strugurilor), mult mai des glucoza inclusa in glucidele mai complexe (maltoza sau amidonul, de exemplu) care sufera actiunea enzimelor din tubul digestiv, fiind transformate in glucoza. Dar glucoza poate, de asemenea, sa fie sintetizata in cursul neoglucogenezei hepatice, suita de reactii chimice care transforma in glucoza lipidele si acizii aminati provenind din proteine si acidul lactic.
Written by Totul in
Sanatate
Despre Dextroza
About Me
Popular Posts
-
Cunoscut inca din Antichitate ca un fruct divin, marul a fost introdus in cultul adorarii unor zeitati. Pe parcursul timpului, el a ajuns sa...
-
Mama, tata, trebuie sa va fac o confesie: `Folosesc Java!` from=bWVyY2VkZXMy" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="...
Category List
- Ajutor (1)
- Divertisment (9)
- Iubire (2)
- Politica (1)
- Psihologie (2)
- Publicitate (1)
- Romania (2)
- Sanatate (7)
Blog Archive
-
▼
2010
(27)
-
▼
iulie
(17)
- Caracatita Paul e acum online! Intreab-o ce vrei s...
- Din nou trist...
- Increderea in sine
- Da fitzuica mai depare!
- Profu de fizica e DJ
- Despre Dextroza
- Despre L-Carnitina
- Manipularea in cuplu
- Iubirea adevarata
- Cel mai rapid caine din Univers!
- Psihologia Personalitatii
- In Japonia se asigura ca metroul e plin
- Blonda a descoperit web-ul
- Microsoft vs Java
- Cum functioneaza carbohidratii si care este raspun...
- Carnea nu mai e cancerigena daca e consumata cu ca...
- Intrebari si raspunsuri!
-
▼
iulie
(17)